Fyra smarta sätt att kontrollera trafikstockningar

Det är aldrig lätt att förutse när en trafikstockning kommer att ske, förutom den vanliga rusningstrafiken som alla städer har. När som helst kan en olycka hända och plötsligt står du där i en lång kö, som aldrig tycks ta slut. Irritationen och ilskan kommer snart som ett brev på posten. Varför, varför, just i dag, tänker du. I dag när jag har bråttom, pulsen rusar och ilskan stiger. Det svärs nog aldrig så mycket som i en bil, när inte allt flyter på som det förväntas. Ha gärna radion på för att uppdateras om vad som händer i trafiken, som till exempel radio Halland har har.

Undvik rusningstrafik

Alla större städer har rusningstrafik på vardagar, och när folk ska till och från sina arbeten kan trafiken stundtals stå still. Om du kan börja tidigare eller senare, kan du undvika den värsta rusningstrafiken, och kan du åka kollektivt är även det ett förslag. Går inte det kan du lyssna på en ljudbok eller en podcast, allt för att stressa ner. Du kan också gå igenom dagens arbete, då är du mer förberedd när du kommer fram.

Åk andra vägar

Människor gillar vanor och du kör gärna samma väg som du alltid har gjort. Nu när mobilerna visar snabbaste väg och även de vägar som inte har lika mycket trafik som vissa andra, kan du kolla på mobilens GPS. Det finns ofta mindre vägar som kanske inte är lika smidiga som de stora vägarna, och hastigheten inte lika hög. Det är inte alltid de stora vägarna med snabba hastigheter som går fortast att köra. Du kan komma fram fortare genom att köra småvägar där det inte finns mycket trafik. Prova på en sådan väg och kommer du fortare fram, varför inte välja den vägen istället.

Appar i realtid

Dessa appar uppdateras hela tiden när nya trafikstockningar  uppkommer, kanske på grund av vägarbete eller olyckor. Lägg mobilen på sätet bredvid eller i en fastmonterad mobilhållare.

Jobba mer hemifrån

Om du har ett jobb där du kan jobba hemifrån ibland, hör med din chef om du kan sitta och jobba hemma de tider trafikstockning är vanligt.