Alla större städer ändrar sin infrastruktur med jämna mellanrum, för att minska föroreningar och inte minst trafikstockningar som är en stor bov till föroreningar.

Bilar blir fler

En orsak till trafikstockningar, särskilt under rusningstrafik är att fler köper bilar och använder dem till och från jobbet. Människor jobbar i stort sett alltid mellan 08.00–17.00 och de flesta jobb ligger inne i städerna, medan människor ofta bor utanför. Givetvis blir det trafikstockning under dessa tider.

Undvik trafikstockningar

Om du har chans att börja tidigare eller jobba senare på dagarna, kan du undvika den värsta rusningstrafiken. Du kanske även har möjlighet att jobba hemma några dagar i veckan. Ett annat sätt är att kolla på trafikappar, där du kan hitta alternativa vägar som trots att de är mindre ändå går fortare att köra.

Trafikstockningar inte bra för miljön

Givetvis är det inte bara irriterande att sitta fast i bilköer, det är även farligt för miljön med alla avgaser. Nu görs det hela tiden bättre och miljövänligare bilar som inte släpper ut så mycket avgaser, men det är även viktigt att bygga bra vägar.

Nyhetsbrev

För dig som vill hålla dig uppdaterad om vad som händer i ditt område gällande trafiken, kan du nu prenumera på vårt nyhetsbrev, där alla nya vägar och händelser inom trafiken berörs.