Saker att göra i en trafikstockning

När du minst anar det saktar trafiken in och ganska snart står trafiken still. Du som precis tänkte att, nu är jag i god tid, satt och nynnade på en trevlig melodi, blir plötsligt irriterad och pulsen stiger kraftigt. Nej, inte nu, när allt fungerade så bra, det får bara inte hända, tänker du. Inget kan stressa upp någon så mycket som en trafikstockning. Du ser bara bilar framför och bakåt och inte vet du vad som hänt. Du sätter på radion för att höra vad som hänt, men än säger ingen något.

Slappna av och gör något positivt

Försök att inte stressa upp dig, trafikstockningen är där och du får snällt sitta i bilen tills det löst sig. Varför inte lyssna på en trevlig podd samtidigt som du använder tandtråd och gör rent mellan tänderna. Tugga tuggummi och räkna hur många tuggor du kan ta innan smaken tar slut, är en annan sak du kan sysselsätta dig med. När du sitter och gör dessa saker kan du fundera på när du egentligen var hos tandläkaren sist. Passa då på att ringa och beställa en tid till din tandläkare. Då har du förenat nytta med nöje.

Trafikapp

När du ändå sitter där i bilen och inget kan göra, ladda då ner en bra trafikapp som ger dig upplysningar hur det ser ut i realtid på vägarna runt dig. Då får du bra koll på alternativa vägar som inte har lika mycket trafik som denna.

Myror

När du sitter där i bilen vid en trafikstockning, tuggar på tuggummi eller drar en tandtråd genom tänderna, kommer du kanske att tänka på myror. Men … Varför tänka på myror? tänker du då. Jo, myror samarbetar på ett helt annat sätt än vi människor och med deras tankesätt och uppdelning av arbete, skulle det aldrig uppstå trafikstockningar. Kanske myrornas sätt att arbeta vore värt att studera när det gäller ombyggnad av bättre vägar.