Välkommen till denna webbplats som tar upp trafikstockningar, miljöpåverkan och några nyttiga saker du kan göra när du hamnar i en trafikstockning. Sluta tänka negativt, du kan ändå inte påverka en trafikstockning. Passa på att utnyttja tiden till något positivt.

Alltid denna trafikstockning!

Det är nog de orden som först dyker upp i ditt huvud när trafiken plötsligt stannar upp och blir stillastående. Inte nu, när jag har bråttom, pulsen stiger och irritation uppkommer. Varför just nu? Istället för att sitta där och svära, stirra blint på klockan och trumma med fingrarna på ratten, gör något nyttigt. Först och främst bör du sätta på radion för det lär snart komma uppgifter om vad som har hänt och hur lång tid det kan ta innan trafiken rullar på igen. Stäng även av bilen, ju flera bilar som gör det i en trafikstockning desto bättre för miljön.

Tänk på något roligt

När du ändå sitter där du gör, ta fram tandtråd och gör rent mellan tänderna, sedan kan du passa på att ringa din tandläkare och beställ en tid om det är länge sedan du var där. Tugga tuggummi och smäll bubblor som barnen gör, räkna hur många du klarade att smälla. Rätt som det är börjar trafiken att sakta rulla fram och du kanske inte ens kommer försent till jobbet eller det mötet du skulle till.